Google+ Google+

sâmbătă, 17 ianuarie 2015

Un meci de legenda: Romania - Iugoslavia 1934

Am dat intamplator peste aceste doua imagini din 1934 cu nationala de fotbal a Romaniei:
Un meci de legenda: Romania - Iugoslavia 1934


Fotografia este realizata inaintea meciului desfasurat in data de 29 aprilie 1934 pe Stadionul ONEF, in fata a 20.000 de oameni. 


Suntem in anul 1934 si Romania se afla intr-o grupa cu Elvetia si Iugoslavia, din care doar primele doua echipe se calificau. 
In primul meci Romania a remizat, scor 2-2 cu Iugoslavia, in deplasare. Urmatorul meci a consemnat o noua remiza, de data aceasta cu Elvetia, la Berna. Totusi, tricolorii au pierdut meciul la masa verde ca urmare a folosirii unui jucator ce avusese meciuri jucate anterior pentru o alta nationala (Iuliu Baratki, care jucase înainte pentru Ungaria). Din acest motiv, nationala Romaniei a pierdut meciul la masa verde, scor 2-0. 
In stilul nostru caracteristic am ajuns astfel in situatia ca doar o victorie cu Iugoslavia sa ne mai poata califica la Mondialul din Italia, tinut in acel an.  

Dupa cum spuneam mai sus, meciul s-a disputat pe stadionul ONEF din Bucureşti, in fata a 20.000 de oameni.
Meciul a fost unul de poveste: Romanii au deschis scorul prin golul marcat de Schwartz in minutul 38. Cehoslovacii au egalat insa minutul 71 prin  si Dobay in minutul 71 Kragici .
Golul izbavitor a venit insa 3 minute mai tarziu de la Dobay, supranumit si "Calul", in minutul 74.
Meciul a fost presarat cu numeroase ocazii, intre care si 8 bare pentru iugoslavi.


Cu victoria asigurata, echipa Romaniei a mers mai departe la Campionatul Mondial desfasurat in Italia condusa in acea vreme de Musollini. Romania urma sa fie infranta scor 2-1 de catre puternica echipa a Cehoslovaciei. Aceasta din urma va ajunge in finala competitiei unde va fi infranta de echipa Italiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Google+