Google+ Google+

luni, 29 decembrie 2014

Gara din Caracalul de odinioara

Gara din Caracalul de odinioara


Caracalul este cunoscut in Romania pentru celebrele sale "minuni" (de exemplu: Cimitirul de pe strada Invierii, kilometrul de 800m, macaraua ramasa blocata intre blocuri etc.). Cu toate acestea, trebuie precizat ca orasul a fost printre primele din Vechiul Regat care a beneficiat de o minune reala de data aceasta, aceea a cailor ferate. Tronsonul de cale ferata a inceput sa fie construit in 1886 iar gara si linia ferata au fost date in folosinta pe data de 1 aprilie 1887. Orasul numara in acea perioada 11.600 de suflete.
Si pentru ca am amintit de "minuni", una dintre ele se regaseste in gara orasului, un ceas marca Paul Garnier, care are inscriptionata cifra 4 roman in felul urmator: "IIII" si nu in stilul clasic "IV".
Cu toate acestea, ar trebui precizat ca aceasta minune s-a nascut din ignoranta voita sau nu a oamenilor. Toate ceasurile Paul Garnier au cifra 4 scrisa sub forma de "IIII", asa cum poate dovedi o simpla cautare pe google.


Gara din Caracalul de odinioara

De remarcat  de asemenea, in imaginea de mai sus, prezenta unui automotor in gara orasului. Imaginea este. cel mai probabil, realizata in perioada interbelica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Google+