Google+ Google+

marți, 2 decembrie 2014

Bucurestiul cu haine de iarna

1 decembrie de anul acesta a adus pe langa obisnuita parada si o zapada cum de mult timp nu am mai vazut in perioada asta a anului. Asa ca, de 1 decembrie, orasul si-a pus straie de iarna.

Centrul vechi, acoperit de zapada arata exact ca acum aproape un secol cand copiii asteptau cu aceeasi nerabdare zapada cum o fac si acum.

1. Soseaua Kiseleff, vazuta de la inaltime, intr-o zi in care Bucurestiul era in intregime acoperit de zapezi. Lipsesc din panorama de mai jos cladirile Turn dinspre Calea Victoriei. Iar in partea de jos a imaginii se poate vedea de ce Bucurestiul era un oras la cumpana veacurilor: o sanie trasa de cai depasita de un automobil pe soseaua Kiseleff.

Panorama sos. Kiseleff iarna


2. Si daca tot vorbim de sanii trase de cai, iata cum se deplasau bucurestenii cand ningea la inceput de secol. Bineinteles, agatata de sania cailor era si a o saniuta cu doi copii. Au disparut plimbarile cu sania, au ramas in schimb taxiurile care ne stropesc din cap pana in picioare atunci cand trec pe strada.

Sanie trasa de cai in Kiseleff

3. Viscolul nu e ceva neobisnuit in Bucuresti. Ba dimpotriva, cei care ies iarna in palton au sansa de a arata precum domnul din imaginea de mai jos. In cazul in care va intrebati, strada este Calea Victoriei , in apropiere de Casa Capsa (in fundal).

Viscol pe Calea Victoriei la Capsa

4. Coborand pe Calea Victoriei in jos, ajungem la Cercul Militar, la randul sau acoperit de zapada, cu siluete de adulti si copii trecand peste trotuarele inzapezite. Ca si in prezent, traficul pe Calea Victoriei se desfasura anevoios.

Cercul militar sub zapada

5. Si pentru ca am tot vorbit de zapada si de copii, sa ne incheiem scurtul periplu cu o imagine din cartierul Floareasca, inainte de asfalt si canalizare, cand inca mai erau damburi in oras de pe care sa te dai la vale cu sania.

Bine ai venit iarna, ne-am imbracat cu straie noi pentru tine!

Copii cu sania in cartierul Floreasca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Google+