Google+ Google+

duminică, 27 aprilie 2014

Oseminte omenesti in Centrul Ramnicului Valcea


Nu există foarte multe informații referitoare la Râmnicul Vâlcea anterior secolului XX. Cu toate acestea urme ale trecutului mai răsar prin diverse scrieri. Nu mică mi-a fost mirarea să citesc următoarele relatări legate de centrul orașului Râmnicu Vâlcea:
 
Posta din Ramnicu Valcea

Ionescu Cheianu menționează că în fapt centrul orașului este așezat pe locul unui cimitir uriaș. Cu ocazia săpăturilor pentru temeliile caselor situate la începutul secolului XX în centru s-au găsit grămezi de oseminte umane. Ni se spune de asemenea că în două locuri erau așezate în neorânduială, ceea ce ar indica fie o bătălie, fie o molimă, care să îi fi răpus.

Un alt autor, Răuț ne spune că ”din apropierea clădirilor așa numitei Bărății , traversând lungul stradei Mihai Bravul, până sub Capelă...mereu s-a descoperit o hrubă lungă, cu ziduri groase, plină de oase omenești. Când s-au clădit casele din centru ale familiei Boicescu, s-au cărat zeci de de care de oase omenești...”. Cu ocazia săpăturilor pentru casele avocatului Florescu și Toma Gorjan (la Nord de monumentul Independenței) însuși a văzut ”cărându-se mai multe care cu oase omenești, găsite numai în direcțiunea șanțurilor de fundațiune...”.




Din pacate nu stiu cata baza se poate pune pe cele doua surse insa ar fi foarte interesant de stiut daca intr-adevar in centrul orasului Ramnicu Valcea s-au descoperit sau nu oseminte omenesti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Google+