Google+ Google+

vineri, 4 aprilie 2014

Manevrele Regale de la Ramnicu Sarat din 1901

Manevrele Regale de la Ramnicu Sarat din 1901
O frumoasa ilustrata ce infatiseaza o imagine din timpul Manevrelor Regale din Ramnicu Sarat. Acestea au avut loc in 1901, in fruntea armatei fiind insusi Regele Carol I (in prim plan), dar printre participanti aflandu-se si Printul mostenitor Ferdinand.

Numarul 5/18 octombrie 1901 al Revistei „Gazeta săteanului” mentiona urmatoarele legat de aceste jocuri militare:
Manevrele au inchipuit lupta a doua armate, una care, venind din Moldova, dupa ce s-ar fi facut stapana si peste fortificatiile de la Focsani-Namoloasa, ar cauta sa apuce linia Ploiesti-Bucuresti si sa impresoare capitala tarii, Bucuresti. Batalia cea mare s-a petrecut tocmai in judetul Ramnicu Sarat şi cu această ocazie s-a putut arata vlaga soldatilor, bunatatea cailor, priceperea ofiterilor de la cei mici pana la generali. Majestatea Sa Regele şi Alteţa Sa Principele Mostenitor au ramas foarte multumiti de manevre, scotand din ele toate invataturile cuvenite"

Revista Universul literar din 15 octombrie 1901 mentiona de asemenea ca:
"Aceasta cu prilejul manevrelor corpului al III-lea, împărţit în două armate deosebite, de nord şi de sud. Cu tot timpul potrivnic din cauza ploilor mari, şi tocmai pentru aceasta, izbânda manevrelor a fost mare. S-a învederat încă o dată cât e de rezistent soldatul român şi că România nu trebuie să regrete marile sacrificii ce face cu armata sa"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Google+