Google+ Google+

vineri, 28 martie 2014

Standard Oil in Romania interbelica


Rezervoare petroliere Standard Oil
"Standard Oil tanks in Roumania". In imagine se afla rezervoare apartinand uneia dintre cele mai vechi companii petroliere din lume, Standard Oil, prezenta in Romania inca de la inceputurile industriei petroliere in tara noastra.

Vechiul Regat, desi eminamente agrar a primit o infuzie puternica de capital pe filiera americana, olandeza si britanica la inceput, mai apoi pe cea germana, pentru investitiile in industria de petrol si gaze. Rezervele de  care dispunea Romania erau considerabile pentru acea perioada, motiv pentru care Romania a devenit un exportator net de resurse naturale. Din pacate, la fel ca in tarile arabe, bogatia de petrol nu a adus si bunastarea materiala a oamenilor care locuiau in localitatile bogate in petrol (Moreni, Bustenari, etc.)

Pozele fac parte din colectia alcatuita de fotograful Frank George Carpenter, care ne-a vizitat tara la inceputul secolului XX. In imaginea de mai jos se afla o sonda de petrol apartinand tot unei companii americane (posibil sa fie vorba tot despre Standard Oil).
Sonda de petrol interbelica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Google+