Google+ Google+

miercuri, 23 octombrie 2013

Utilizare harti

Hartile prezentate pe blog din cadrul colectiei Moll au fost puse pe site-ul dedicat cu ajutorul unor instrumente informatice foarte interesante. Linkul pus la dispozitie de mine trimite catre harta propriu-zisa, fiind selectata optiunea "Accuracy" dintre cele 4 taburi:

 Totusi, daca veti avea curiozitatea de a va juca si cu celelalte taburi veti gasi lucruri interesante. Spre exemplu optiunea "Vizualize" va suprapune harta veche peste o harta contemporana, aratand dispunerea prezenta a vechilor formatiuni statale.


Totusi, cea mai interesanta parte pentru mine este cea data de tabul "Georeferencer". Prin colaborarea mai multor utilizatori sau a persoanelor care au pus harta pe server se pot distinge corespondentele dintre localitatile de pe harta cea veche si harta cea noua. Astfel, daca aveti curiozitati legate de locul unor anumite localitati pe harta cea veche, le puteti gasi cu ajutorul acestei aplicatii. Tot ce trebuie sa faceti este sa dati dati click pe localitate pe harta cea noua si pe harta veche va aparea locatia localitatii cautate.


Acum ca ati citit aceste referinte, puteti va puteti juca cu hartile de pe acest site.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Google+