Google+ Google+

sâmbătă, 19 octombrie 2013

Licitatie fotografii Carol Popp de Szatmary

Acelasi vanzator care oferea colectia de fotografii a lui Franz Duschek ofera inca un set de 6 poze atribuite atelierului de fotografie condus de Carol Popp de Szatmary.

Cine a fost Carol Popp de Szatmary? Poate cel mai cunoscut fotograf al Vechiului Regat si primul fotograf al Curtii Regale din Romania. Este recunoscut si drept primul fotograf de razboi, el imortalizand Razboiul din Crimeea din 1850. La un moment dat atelierul sau numara 20 de persoane, fiind de departe cel mai mare al epocii.

Cele 6 fotografii dateaza din 1870 (conform vanzatorului), sunt oferite in sistem "Buy Now" la un pret de 140 euro:
 Sunt oferite si poze mai detaliate:

1. Acesti oameni costumati in stil traditional nu sunt tarani ci membri ai unor familii boieresti care doreau sa fie fotografiati in costume populare:
 2. Acesta este un vanzator de ... ceva care se putea da cu cana. Cele doua canistre se asezau pe cate o margine a batei, pe care o punea pe spate.
 3. Tamplar:
 4. Una dintre atractiile mari ale Romaniei au fost intotdeauna tiganii, cu stilul lor de viata boem:
 5. Fotografia unui boier. Sa nu uitam ca in 1870 moda bizantina inca nu disparuse:
 6. Fotografia unei tinere imbracata in costum popular:

 Ultima poza ne arata spatele fotografiilor de mai, pe care se poate distinge numele si logo-ul atelierului faimosului fotograf. Din pacate rezolutia nu este prea grozava si nu permite o analiza mai atenta fotografiilor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Google+