Google+ Google+

duminică, 27 octombrie 2013

Gara din Cluj

Iata cateva imagini cu gara din Cluj Napoca. Primele imagini fac parte din aceeasi serie. Ne putem da seama de acest lucru multumita celor doua persoane din centrul primei imagini si care apar si in celelalte poze. Domnul cu sort alb pare a fi vanzator de lapte sau iaurt dupa cele doua obiecte pe care le poarta.
Gara din Cluj


Gara din Cluj

Gara din Cluj

Gara din Cluj

In acest al doilea set de imagini  se pot distinge, pe langa gara, foarte multe trasuri aproape de intrare. La fel ca si taximetristii moderni probabil ca si acesti domni incercau sa agate straini ce nu erau familiarizati cu orasul Cluj sau imprejurimile sale. In dreapta imaginii insa apar si autoturisme. Cel din dreapta este prea mare pentru a fi un autoturism personal, motiv pentru care banuiesc ca ar fi destinat transportului in comun (public ori privat).

Gara din Cluj


Gara din Cluj

Gara din Cluj

 Aceasta imagine mi se pare si mai interesanta pentru ca se pot observa doua trasuri. As fi tentat sa spun ca sunt tramvaie trase de cai, dar rotile sunt prea mari si nu se vede nici o urma de linie de tramvai.
Gara din Cluj
Daca imaginile de mai sus erau alb-negru, iata si una color. Cum se ajungea la o astfel de imagine? Se lua o fotografie alb-negru si se colora ulterior. De cele mai multe ori colorarea imaginii se facea conform cu realitatea insa mai existau si exceptii (exemplu, fotografie din Calimanesti, transformata in carte postala la Bucuresti si colorata tot acolo, rezultatul fiind o coloratie dupa imaginatia celui care se ocupa de acest lucru). Cred insa ca sunt sanse mari ca reproducerea de mai jos sa fie una fidela si gara sa fii aratat intr-adevar in acest fel:

Gara din Cluj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Google+