Google+ Google+

marți, 2 iulie 2013

Reclame la masina de cusut Singer



Probabil marca de masini de cusut cea mai cunoscuta printre romani este Singer. Acest fapt se datoreaza popularitatii pe care masina a avut-o in perioada interbelica, popularitate intarita de calitatea masinilor, dar si de publicitatea pe care acest producator o facea. Imaginea de mai sus provine din ziarul Adevarul din 1888 si din cate se pare notorietatea marcii adusese deja persoane care copiau masinile, vanzandu-le sub titulatura de "Singer perfectionate". Reclama ii avertizeaza pe cititori sa nu cada in capcana copiatorilor si sa achizitioneze masini Singer numai de la "agentura generala" Singer Manufacturing Co. New York situata in cladirea Eforiei din Bucuresti sau din depozitele din Iasi, Galati, Craiova si Ploiesti.


Intamplator, intr-un alt numar al aceluiasi ziar se poate gasi una dintre masinile la care se facea referire in reclama de la Singer. Masina de cusut se numeste Nothmann si se recomanda drept un "Singer perfectionat" si "cea mai noua si mai buna masina de cusut din lume".
Masina primeste si o garantie de 5 ani. Si ca lucrurile sa fie si mai familiare cumparatorii pot cumpara masina cu rate mici saptamanale sau lunare. Bineinteles cumparatorilor cu banii jos li se ofera "un rabat corespunzator".

Vremurile au trecut, dar masina de cusut Singer a rezistat, firma existand si in prezent.

In continuare va las sa va delectati cu cateva reclame Singer:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Google+