Google+ Google+

luni, 10 iunie 2013

Sfaturi pentru alegerea jumatatii la inceputul secolului trecut

Vino sa-ti ghicesc,
Cartile vorbesc
Si nu ne mintesc,
Giacardea.

Gasirea unei partide bune de casatorie s-a dovedit dintotdeauna a fi un lucru dificil. Si totusi unii oameni credeau ca anumite caracteristici fizice pot arata in ce masura o femeie este sau nu buna de sotie.

Iata mai jos un mic ajutor pentru barbatii de la inceputul secolului XX din Vechiul Regat al Romaniei.
Femeia buna de luat de nevasta trebuia neaparat sa aiba degetele patrate, acestea indicand calitati precum: ordine, cugetare si economie.

Mana femeii pe care sa o iei de nevasta



In schimb, femeia pe care un barbat nu ar trebui sa o ia de sotie are degetele ascutite (si din cate se pare poarta deja un inel pe deget, semn al emanciparii si cochetariei). Degetele ascutite arata o serie de trasaturi care nu sunt potrivite pentru o sotie vrednica, ni se zice: usurinta, dezordine, spirit romantios (cine vrea un spirit romantios cand vine vorba de spalat vase, haine sau crescut copii) si impulsivitate.

Mana femeii pe care sa nu o iei de nevasta

Pretioase indicatii as zice si necesare chiar si in ziua de azi.

Li se dau insa sfaturi si femeilor despre cum sa aleaga barbatul potrivit pentru ele, folosindu-se de urmatoarele trasaturi:

Se pare ca un barbat ambitios ar trebui sa aiba palma in felul de mai sus. Din pacate nu stiu sa ghicesc in palma, nici nu am idee ce presupune fiecare linie, dar google va poate raspunde la astfel de intrebari.

Mana ambitiosului

Si daca domnisoarelor nu le plac ambitiosii, pot merge pe mana unui om de afaceri:

Mana omului de afaceri

Sunt curios cate persoane au tinut cont de aceste sfaturi cand si-au ales jumatatea si daca oamenii inca mai cred in astfel de lucruri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Google+